Brother Christmas, Jimmyn ja Kristinan tarina

brother-christmas Voivottelemalla mikään ei muutu, tuloksia syntyy vain tekemällä."

Voivottelemalla mikään ei muutu, tuloksia syntyy vain tekemällä."

Näin tuumii valkopartainen heppu nimeltään Brother Christmas. Vuoden vapaaehtoiseksi 2016 valittu ja linnan juhliinkin kutsun saanut poikkeuksellinen hyväntekijä.

Komean parran ja nimimerkin takaa löytyy Tuusulalainen perheenisä, joka jakaa varattomille ruokaa ja vie vähäosaisia lapsia lätkämatsiin tai Linnanmäelle. Semmoinen on tarinamme sankari. Yksi meistä.

Miehen intohimona on halu toteuttaa suomalaisia unelmia ja olla avuksi hädän hetkellä. Ei ihan kamalan huonot arvot siis.

Yhteydenotto

Kyseinen herrasmies otti yhteyttä Lowline Creativen poikiin tammikuun alussa ja kysyi haluaisimmeko lähteä mukaan paikalliseen hyväntekeväisyysprojektiin. Päämääränä olisi saada Vaasalaiselle nuorelle parille järjestettyä unelmien häämatka Yhdysvaltoihin ja häälahjaksi elämää helpottavat motorisoidut sängyt.

Nuoren parin, tuttavallisemmin Jimmyn ja Kristinan tarinasta tekee poikkeuksellisen aviopuolison sairauskertomus, Jimmyllä kun on todettu syksyllä 2016 agressiivinen aivosyöpä.

Ennusteita tulevaisuudelle on monenmoisia ja pääsääntöisesti ne eivät ole niin positiivisia. Juuri noiden ennusteiden vuoksi pari halusi järjestää aikaistetut häät.

Päätös projektiin lähdöstämme syntyi viidessä minuutissa. Hyvän tekemisellä on outoja vaikutuksia, ehkä maailma tuntuu paremmalta paikalta ollessasi osa jonkun toisen haaveiden toteutumista.

Vaikka päätös hyväntekeväisyyteen lähtemiseksi oli helppo, itse projekti ei välttämättä ollut sitä. Ei ihmisten tai aikataulujen vuoksi, vaan aiheen.

Projektin aloitus

Aloitimme omalta osaltamme projektin kuvaamalla Jimmyä ja Kristinaa heidän kotonaan tavallisena arkipäivänä ennen hääviikonloppua. Omalla kotisohvallaan istuskellut pariskunta oli kuin kuka tahansa normiarkea viettävä pari.

Keskusteluissamme ja itse haastattelutilanteessa oli paljon huumoria, naurua ja toivoa. Ja toki sitä sairautta, josta on vaikea keksiä mitään hyvää.

Oli vaikea suhtautua tilanteeseen, jossa he olivat ja elivät. Isot asiat olivat merkityksettömiä ja pienet jutut niitä suuria. Siinä missä itsellä murheet olivat kylmässä säässä tai muiden mielipiteissä, tässä pienessä asunnossa niitä ei oltu huolittu joukkoon.

Olohuoneessa asui rakkaus ja hetkessä eläminen.

Kristina kertoi heidän elämästään hyvin avoimesti Jimmyn tyytyessä olemaan se hiljaisempi osapuoli rakkaansa rinnalla. Ei ujouttaan, vaan sairaus oli ehkä hillinnyt motoriikkaa ja verbaliikkaa. Valloittavaa hymyä ei onneksi lainkaan.

Haastattelun jälkeen kävimme myös pitkällä kävelylenkillä Vaasan rannoilla saaden näin heistä hienoa yhteiskuvaa videota ajatellen.

Jimmyn ja Kristinan matkassa Vaasan kauniilla rannoilla.

Hääpäivä

Lauantaina 14.1.2017 ilma oli erittäin kaunis, kuin päivä ja ihmiset sen pääosassa.

Kuvasimme ennen hääseremonian aloitusta Brother Christmasia juonnossa kirkon pihalla ja otimme myös ilmakuvaa itse kirkosta hienossa säässä. Kirkko ja sitä ympäröivä taivas oli kuin suoraan sadusta.

Vaasan kirkko oli hääpäivänä kuin suoraan sadusta.


Hääjuhla puolestaan oli kuin kenen tahansa parin rakkaustarinasta. Bestmanit ja kaasot paikoillaan papin vieressä, äidit nenäliinojen kanssa eturivissä. Tahdottiin, laulettiin ja iloittiin.

Kirkosta iloista päivää jatkettiin jatkopaikkaan. Juhlat menivät mainiosti ja kaikilla oli ilo ylimmillään. Hyvää ruokaa, loistava bändi ja koskettava häävalssi. Hääkakku oli huikean hyvää!

Loppuillasta halusimme jututtaa vielä videota varten sulhasen ja morsiamen äitejä. Bändin backstagetilasta raivattiin alue haastattelua varten ja äidit istutettiin syväluotaavaan haastatteluun.

Loppuhaastattelu

Omia ajatuksiaan ja tuntojaan ei ole aina helppo pukea sanoiksi, mutta Jimmyn ja Kristinan vanhemmat versiot osasivat kiteyttää elämän syvät vedet ja virtaukset täydellisesti.

Siinä vaiheessa, kun kamerat suljettiin oli kaikki sanottu.

Äidinrakkaus on jotain elämää suurempaa ja avioparin tapauksessa se konkretisoitui vahvasti.
Kameran takana ja myöhemmin leikkauspöydällä ei tunteilta vältytty.

Varsinkin Jimmyn äidin ajatukset ja tunteet oman lapsen mahdollisesta menettämisestä olivat vaikeita asioita niellä.

Yhteenveto

Tätä kirjoittaessa videota on katsottu valtaisasti Brother Christmasin facebooksivuilla ja videota jaettu suuret määrät. Pariskunnan toiveet häämatkasta toivon mukaan näkevät maalin ja Brother Christmasin sinnikkyyden tietäen vaihtoehtoja toteutumattomuudelle ei suoda.

Mikäli haluat itse olla edelleen mukana auttamassa pariskunnan mahdollista haavetta, löytyvät tarkemmat tiedot Brother Christmasin fb-postauksesta.

https://www.facebook.com/Brotherchristmashki/videos/2219692264922472/

Loppuajatukset

Loppuhaastattelusta kirjoittaessamme mainitsimme, kuinka Jimmyn äidin ajatukset oman lapsen menettämisestä tuntuivat kohtuuttomilta. Kenties loppuun voisimme lisätä Egotripin kappaleen sanat kuvaamaan jotain äidin ja lapsen suhteesta.

Egotrippi: "Mestaripiirros"

"Sinä päivänä, kun Luoja teki sinut,
Hän ei muuta tehnytkään.
Heräs aikaisin, otti kynän käteen,
rupes siinä piirtämään.

Päivä kului, mut hetkeekään lepoo, piirtäjä ei kaivannut.
Aivan niin kuin olis hurmoksessa ollut,
Mestari valmisti sut.

Ja se kuva oli kaunis, oli ihme suorastaan.
Muodon jumalaisen sai.
Kuvan viereen
Hän merkkas ettei suhun päde kuolevaisten lait.

Niille jotka yhä epäilevät Luojaa,
sanon vastaukseksi vaan,
että jos ne edes kerran näkis sinut,
kaikki rupeis uskomaan.."

 

Vaikka tämä kirjoitus oli sävyltään alavireinen, Jimmyn ja Kristinan arki ei sitä ollut. Siinä oli taistelutahtoa, naurua, rakkautta, hyvyyttä ja uskoa.

Usko, toivo ja rakkaus. Siitä koostu parhaimmat asiat tässä maailmassa. Ne ovat myös ilmaisia. Tehkää hyviä asioita.

Jussi, Rami, Jimmy, Kristina ja Brother Christmas. Hääkakkua on juuri syöty!

Tutustu myös Brother Christmasin hyväntekeväisyystoimintaan osoitteessa: www.brotherchristmas.fi

Miksi yrityksesi tarvitsee videomarkkinointia?
Brother Christmas - Jimmyn ja Kristinan tarina

RStudio, tuoreimmat uutiset