Ihanat naiset rannalla. Ja vähän miehiäkin.

rannalla1

Syyskuun lopussa (26.9 tarkalleen) nähtiin Vaasassa sekin erikoisuus, että rakastetulla Hietasaaren hiekkarannalla kuvattiin kesäistä rantakohtausta!

Lowlinen väki sai mainion ajatuksen muutamaa viikkoa aikaisemmin suorittaa jo lähes valmiiseen yritysvideoon vielä uusi osuus. Nimittäin äärimmäisen haastava rantaosuus!

Rantasession kuvaaminen syysaikaan ei ole tietysti itsestäänselvyys. Puusto puskee lehtivärissään kovasti kellertävää, sadetta riittää, tuuli kiusaa ja keli on kylmä kuin Aino-Kaisa Saarisen ja Virpi Sarasvuon välit arvokisoissa.

Siitä huolimatta haasteeseen olisi tartuttava! Tästä päätöksestä alkoikin hyvien kelien metsästys ja järkevien aikataulujen sovittaminen eri osapuolille.

Toisin sanoen rantahassuttelu olisi mahdollista kuvata ainoastaan muiden projektien ohella ja kuvauksessa esiintyvien henkilöiden kalentereita viilaamalla. Kohtaukseen kun toivottiin viiden (5) eri henkilön panosta, on ymmärrettävää ettei kaikille välttämättä sopisi samat ajoitukset.

Rantakohtauksen tärkein elementti oli aurinko ja se tuntui olevan kadoksissa huumorin lailla lähes kaikkina päivinä kuvauksia suunniteltaessa. Forecan ja muiden sääpalveluiden sovelluksia ahmittiin kuin hullu puuroa ja useana päivänä maku tahtoi kääntyä vahvasti happaman puolelle.

Syyskuun viimeiselle viikolle saimme kuitenkin varmaa vihjettä hyvästä säästä, jopa +18 astetta ja aurinkoa olisi tiedossa!

Kuvauspäiväksi päätettiin näin ollen viikon ensimmäinen päivä, tuo Karvisenkin vihaama maanantai. (..ja tosiaan syyskuun viimeinen viikko)

Alkuperäinen suunnitelma oli kokontua isolla ryhmällä Hietasaaren rannalle klo 12 päivällä, mutta sääpalveluiden optimistisista lupauksista huolimatta aamu valkeni täydellisen harmaana ja sumuisena. Niin sanottu ”Fifty shades of grey”.

Kuvausryhmämme järsi lyheneviä kynsiään koko aamun tuijotellen milloin kohti taivasta, milloin Forecan sivuja. Harmaata, ainoastaan harmaata! Näyttelijäpuolen aikataulut myös raksuttivat, osalla oli jo muut aikataulut odottamassa nurkan takana. Voi elämän karut kävyt!

Alunperin tuo jo edellä mainittu klo 12 oli sovittu tapaamisajaksi, mutta päätimme venyttää treffejä klo 13.30 asti. Foreca kun lupasi auringon varmuudella esittäytyvän klo 13 jälkeen. Klo 12 tuo ajatus tuntui aivan mielenvikaiselta, taivaalla oli hattaraa kuin Sirkus Sariolan näytöksessä konsanaan.

Projektimme whatsapp-ryhmässä oli myös jo vahvaa spekulaatiota päivän peruuttamisesta, mutta päätimme ottaa riskin ja kerroimme aikataulun pitävän! Kokoontuisimme siis rannalle! Epäilevät hymiöt ja peukutukset saattelivat matkaamme kohti Vaasan tunnetuinta rantaa.

Tällä kertaa päivä päättyi kuitenkin onnellisten tähtien alle. Vaasan Ylioppilasteatteri Rampista hälytetyt loistavat näyttelijät pääsivät toivotusti tulille, sillä klo 13 koko Vaasa peittyi aurinkoon..!

Ranta oli kuin keskikesältä ja ilma lämmin, loppujen lopuksi lähes koko taivas oli sininen muutamaa haituvaa lukuunottamatta.

Kuvaukset saatiin purkitettua runsaassa tunnissa ja kaikilla oli hymy herkässä lämpöisenä syyskuisena iltapäivänä.

Haasteita on siis monenlaisia!

Lopputulos alla.

 

VEPSU Tekkers, tulevan minisarjan traileri
Vaasan Kodinkonehuolto, yritysvideo

RStudio, tuoreimmat uutiset