Instagramiin lisää tykkääjiä ja seuraajia? Näillä vinkeillä alkuun!

Instagramiin lisää tykkääjiä ja seuraajia? Näillä vinkeillä alkuun!

Mikäli olet juuri aloittamassa Instagramin käyttöä yrityksesi tiimoilta tai vastaavasti yksityishenkilönä, valokuvien postaaminen saattaa olla melko masentava kokemus ainakin aluksi.
Kuvan työstäminen on saattanut vaatia tuntikaupalla aikaa ja ainoa millä julkaisu palkitaan, on ainoastaan muutama tykkäys kouralliselta seuraajia.


Käyttäjä tai yritys saattaakin alussa helposti kyseenalaistaa palvelun hyödyt, vaikka yleisesti ottaen sosiaalisen median valtaisa potentiaali on varmasti kaikkien alitajunnassa muhimassa.

Ei hätää! Listaamme alla muutamia hyviä vinkkejä, miten saat Instagramista enemmän irti.

1: Käytä hashtageja.  Eli..? Hashtagit ovat niitä avainsanoja, joilla julkaisusi näkyvät ulospäin muulle maailmalle.

Toisin sanoen hashtagiin vaaditaan aina erikoismerkki, tuttavallisemmin siis risuaita #. Mikäli et käytä hashtageja, julkaisusi näkyvät ainostaan vain seuraajillesi. Tai ainoana lisänä korkeintaan seuraajiesi virrassa mikäli niitä joku huomaa sattumalta joskus tarkistaa.

Tämä on luonnollisesti monelle ok, mutta joskus ehkä toivoisit näkyväsi välillä myös muulle maailmalle. Varsinkin yrityksenä.
Instagramissa on erittäin paljon hashtageja, joiden avulla voi pyytää seuraajia, tai suorastaan kalastella tykkäyksiä. Esim. hashtagit #20likes, #tagforlikes, #followback, #instafollow jne. ovat tunnettuja tageja seuraajien ja tykkäyksien optimointiin.

Esimerkkinä mikäli haluat julkaista kauniin maisemakuvan paikkakunnaltasi, saattaisit ehkä haluta jakaa hienon otoksesi myös muiden kuin ystäviesi
kanssa ja saada niihin mielellään ulkopuolistenkin kommentteja.

Voisit tällöin käyttää kuvasi yhteydessä hashtagia #vaasa, tai #visitvaasa mikäli olisit napannut kuvasi vaikkapa juuri Vaasassa.
Tällöin kaikki Vaasasta kiinnostuneet, tai kyseisiä tageja tarkastelevat näkisivät hienon kuvasi ja saattaisivat innostua tykkäämään siitä, ehkä jopa kommentoimaan ja lopulta myös seuraamaan sinua.

Kuvaan voi myös liittää ns. karttasijainnin (geo-tagging), joka auttaa muita käyttäjiä löytämään kuvasi juuri tiettyyn paikkaan tai alueeseen liittyen.

2. Tykkää ja kommentoi muiden kuvia. Muiden kuvista tykkääminen ja kommentointi luo jatkuvuutta luonnollisesti kumpaankiin suuntaan.
Asiasta oli myös tehty tutkimus. (..mistäpä nykyään ei tehtäisi). Toisin sanoen 100 satunnaisen kuvan tykkääminen synnytti keskimäärin 6.1 uutta seuraajaa.

Älä siis tykkää vain seuraajiesi kuvista, vaan suorita sydänkuvan painalluksia tuntemattomien käyttäjien tileihin esim. paikkamerkintöjen tai kiinnostavien hakusanojen perusteella. Vinkkinä kannattaa myös etsiä käyttäjiä, jotka lisäävät postauksiinsa hashtageja #20likes, #tagforlikes, #followback, #instafollow, #followme. He saattavat suurella todennäköisyydellä seurata sinua takaisin.

3. Pidä tilisi julkisena! Mikäli rajaat käyttäjätilisi yksityiseksi, olet luonnollisesti näkyvissä vain rajatulle ryhmälle, tässä tapauksessa siis hyväksytyille seuraajillesi.
Myös muut seuraajat saattavat kokea tilisi seuraamisen hankalaksi, koska seuraamista täytyy pyytää tilin omistajalta erikseen.

4. Markkinoi tiliäsi myös muissa sosiaalisen median kanavissa ja profiileissa.
Voit yhdistää instagramtilisi esim. facebooktiliisi, twittertiliisi jne. Saat näin maksimaalisen hyödyn jokaiselle kanavalle.
Toisin sanoen julkaisemalla kuvan vaikka Instagramissa voit määritellä, että kuva julkaistaan samalla kertaa myös Facebookissa ja Twitterissä.
Markkinointi on siis ehdoton avainsana!

5. Julkaise oikeaan aikaan. Monesti käyttäjät eivät välttämättä mieti mihin kellonaikaan julkaisu kannattaisi tehdä.
Tällä on kuitenkin merkitystä. Parhaimmat kellonajat ovat elintärkeiden tutkimusten mukaan klo 14 ja klo 17 arkipäivisin.
Tehokkain päiväkin on määritelty ja se on keskiviikko.

On toki luonnollista, että julkaisuja ei varmastikaan tarkastella kovinkaan paljon keskellä yötä tai aamutuimaan. Myös viikonloput ovat huonoja julkaisuhetkiä.
Ihmiset ovat omissa riennoissaan, reissussa tai kenties potemassa huonoa oloa irtiottojen seurauksena.

Toisaalta kolikolla on myös pieni kääntöpuolensa. Sunnuntaisin julkaistaan ehdottomasti vähiten kuvia Instagramissa ja tällä kaavalla mutusteltuna julkaiseminen saattaakin kannattaa. Toisin sanoen julkaisujen ollessa vähäisiä on se oma postaus paremmin esillä ja pidemmän aikaa.

6. Julkaise laatua määrän sijaan. Niin, eli älä tuki virtaasi mitättömillä ja vähäpätöisillä kuvilla vain sen vuoksi, että sinun on pakko postata jotain.
Älä missään nimessä myöskään julkaise yli kolmea kuvaa päivässä. Monissa ohjeistuksissa löydätte tuon saman mystisen luvun nousevan esille. Päivittäinen julkaisutiheys siis korkeintaan 1-3 kuvaa!

7. Käytä oikeita suodattimia! Kyllä, tätäkin on tutkittu. Erilaisten analyysien mukaan Mayfair-suodatinta käyttävät kuvat ovat jostain kumman syystä tehokkaimpia tykkäämistä mitattaessa.

Luonnollisesti kyseistä filtteriä ei voi käyttä kaikissa kuvissa, mutta kuitenkin se toimii keskimääräistä paremmin äärimmäisten herkkien mittareiden mukaan.

8. Muista täydentää ns. bio-osuutesi. Tällä tarkoitetaan tietysti sitä käyttäjätilin alta löytyvää profiliikenttää.
Lisää tähän osuuteen avainsanoja ja hashtageja ja mielellään vaikkapa linkki sivuillesi. Ja tietysti joku kuvaus itsestäsi, älä kuitenkaan spämmää!

Muista myös valita tilillesi hyvä ja erottuva profiilikuva jos mahdollista.

9. Järjestä kilpailu Instagramissa. Yksi helpoimmista keinoista järjestää tämä on julkaista kuva kilpailua markkinoimalla ja pyytämällä ihmisiä tykkäämään kuvasta osallistuakseen siihen. Takuuvarma tykkäyksien kerääjä.

10. Käytä hashtagisovelluksia. Mikäli hashtagien käyttäminen ja keksiminen tuntuu työläältä, löytyy tähänkin helppo apu ja konsti. Toisin sanoen lataa puhelimellesi TagsForLikes -sovellus. Lisäosan avulla voit etsiä helposti kuvallesi sopivan kategorian (esim. auringonlasku, luonto) ja maalata sovelluksen ehdottomat, sen päivän trendikkäimmät hashtagit puhelimen leikepöydällesi ja näin kuvasi yhteyteen. Huomaat saavuttavasi heti paljon tykkäyksiä julkaisuusi!

Vaasan Palloseura
10 yleistä virhettä logon suunnittelussa

RStudio, tuoreimmat uutiset