Mikä on Instagram TV?

igtv-rstudio

Pähkinänkuoressa määriteltynä IGTV on sosiaalinen alusta, jossa videoita voidaan jakaa ja katsella. Mikä tekee siitä sitten niin erilaisen?

IGTV

IGTV:n avulla käyttäjä/yritys voi tuottaa omalle tililleen videoita, joiden pituus on huomattavan paljon pidempi, kuin alustalla on totuttu. Toisin sanoen esim. normaalipäivityksissä videon pituus on rajattu yhteen minuuttiin ja Instagram Storiesissa 15 sekuntiin. Instagram Storiesissa myös videon kesto tilillä on rajattu, eli se katoaa käyttäjien syötteistä 24h:n kuluessa.

Videon pituus

IGTV:ssä videon pituus voi olla 15 sekunnin ja 10 minuutin välillä. Suuremmille tileille (vahvistetuille tileille) tarjotaan mahdollisuus ladata palveluun videoita, joiden kesto on jopa 60 minuuttia. (1 tunti) Videot eivät myöskään katoa lataajan tililtä/syötteistä. Tämä nostaa esiin vahvasti sen, mitä ihmiset lähettävät.

Teknisenä mainintana videot ladataan palveluun koko näytöllä ja pystysuorassa muodossa (aivan kuten älypuhelimia on tarkoitus käyttää).

Joustavuus

Toisin kuin YouTubessa, jossa käyttäjän on etsittävä jotain palvelun sisältä, IGTV alkaa toistaa sisältöä samalla sekunnilla sovelluksen ollessa avoinna (aivan kuin television käynnistyessä). Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettet voi suorittaa etsintätoimintoja IGTV:ssä.

Palvelu on myös hyvin joustava käytön osalta. Toisin sanoen aiemmin pysäyttämäsi video jatkaa siitä kohdasta, mihin jätit sen.

IGTV-tilin luominen

Ennen kuin voit aloittaa videoittesi jakamisen koko maailman kanssa, sinun on ensin luotava Instagram-TV-tili. Hyvä uutinen on se, että Instagram on tehnyt koko prosessin erittäin helppokäyttöiseksi ja se voidaan suorittaa vain muutamalla napsautuksella. Tässä on ohjeet, jotka sinun on tehtävä IGTV-tilin luomiseksi:

--> Lataa IGTV-sovellus App Storesta tai Google Playsta.
--> Rekisteröidy IGTV-sovellukseen (jos olet jo kirjautunut sisään omalle Instagram-tilillesi, se käyttää profiiliasi automaattisesti).
--> Napsauta oikean yläkulman asetuskuvaketta ja valitse sitten "luo kanava".
--> Ja se on siinä! Olet suorittanut tilin luonnin onnistuneesti. Nopeaa ja helppoa.

Linkitys

Huomion arvoista on, että jokainen IGTV-kanava on linkitetty käyttäjän vastaavaan Instagram-tiliin. Näin ollen kaikki Instagram-seuraajasi voivat katsella IGTV-kanavaasi. IGTV voidaankin mieltää samanlaiseksi liitoksi kuin Facebook ja Facebook Messenger. Vaikka ne ovat kaksi erillistä sovellusta, ne toimivat rinnakkain ja muodostavat toiminnallisesti täydellisen paketin.

Muutamia käyttökohteita

Instagram TV:lle löytyy varmasti lukuisia käyttökohteita, mutta pikaisena esimerkkinä esim. vloggaus, yrityksen tuotejulkistus, "behind the scenes"-materiaali, tuotedemo tai mainos tuoreimpaan myyntikamppikseen ovat käytännöllisiä vaihtoehtoja, joita mahdollisesti miettiä.

Mitä itse latausvaiheeseen palvelussa tulee, IGTV mahdollistaa otsikon ja määrittelyn muodostamisen julkaisussa.

Kannattaa tutustua!

ps. Ja loppumainintana vielä, Instagram on käytettävyydeltään yli miljardin käyttäjän yhteisö tällä hetkellä.

Vertikaalivideo on tehokas
Google ja video, viisaan valinta

RStudio, tuoreimmat uutiset