Miksi yrityksesi tarvitsee videomarkkinointia?

videotuotanto

Kiteytyksenä näin alkuun. Video kasvattaa myyntiäsi ja sitä kautta tuloksiasi. Siitä ei ole epäilystäkään. Itse asiassa video tuottaa yritykselle suurta myyntiä lähes kaikissa tapauksissa.


Lisäämällä tuotevideon esimerkiksi yrityssivuston aloitussivulle tulokset voivat kasvaa jopa 80%. Tulosten kasvu on myös palvelualan kategoriasta riippumaton seikka.

Video johtaa monissa tapauksissa myös suoraan myyntiin. Tutkimukset osoittavat, että 74% käyttäjistä, jotka ovat katsoneet esittelyvideon tuotteesta myöhemmin ostivat sen. Mutusteli asiaa miten päin tahansa, kyseessä on valtaisan iso prosentti.

Tätä faktaa peilatessa tuotevideon ideoiminen on syytä aloittaa nyt!

Liikkuva kuva on tehokas

Asiaa loogisesti ajattelemalla, videon tehokkuus ei varmasti tule yllätyksenä. Näköäaisti on dominoivin aistimme. Toisin sanoen aivomme prosessoivat näköaistimme kautta tulevia visuaalisia viestejä kaikista tehokkaimmin ja informaatiota tuotetaan pääkoppaamme eniten juuri visuaalisessa muodossa.

Joten jos pelkät kuvat lisäävät sitoutuneisuutta yritykseesi ja sen palveluihin/tuotteisiin massiivisesti, mitä liikkuva kuva voikaan tehdä liiketoiminnallesi?!

Loistavaa vastinetta rahalle

76% yrityksistä kertoo videon tarjoavan hyvän tuoton. Vaikka videotuotanto ei ole aina helpoin, tai halvin tehtävä, se maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti. Tämähän ei tietenkään tarkoita myöskään sitä, ettei videotuotanto voisi olla edullista ja helppoa. Kaikki riippuu toteutuksesta, sen mittasuhteista ja käytetystä ajasta.

Toinen hyvä uutinen on, että videoiden ei tarvitse olla täydellisiä. Sisältö on tärkeintä!

Tuoreimmat tutkimukset osoittavat videotuotannon herättävän negatiivisia tuntemuksia ainoastaan silloin, mikäli ne eivät selitä tuotetta tai palvelua tarpeeksi selvästi.
Heikkolaatuisella tai huonolla suunnittelulla ei tuntunut olevan väliä läheskään yhtä paljon.  Voisikin siis todeta, että video on kuin pizza - kun se on huono, se on edelleen melko hyvä!

Google rakastaa videoita

Videoiden avulla voit lisätä sitä aikaa, jonka käyttäjät viettävät sivustollasi. Pidempi käyttöaika rakentaa luottamusta, mutta antaa myös signaalin hakukoneille, että sivustosi edustaa ns. "hyvää sisältöä".

Itse asiassa sivustolle upotettu videomateriaali antaa parhaimmillaan mielettömän edun.
Toisin sanoen näyt 53 kertaa todennäköisemmin Googlen etusivulla, jos sinulla on video upotettuna sivustollesi.

Googlehan omistaa nyt YouTuben ja tämän kaupan jäljiltä kasvu onkin ollut merkittävää sen suhteen, kuinka paljon videot vaikuttavat hakukonelistauksiin. Käytännössä Google on siis muokannut taustamoottoreitaan suuntaan, jossa video ajaa kaiken muun sisällön edelle.

Video vetoaa mobiilikäyttäjiin

Video ja mobiililaitteet kulkevat käsi kädessä.
Vuodesta 2012 vuoteen 2014 mobiilivideoiden näytöt kasvoivat 400 prosenttia.

YouTube kertookin mobiilivideoiden kulututuksen nousevan 100% vuodessa.

Tähän on monia syitä, alla muutamia.

  • Ihmiset haluavat katsella videoita ollessaan liikkeellä.
  • Älypuhelimien käyttäjämäärät kasvavat koko ajan.
  • Ihmiset käyttävät mobiililaitteita yhä enemmän ja enemmän ja videon kuluttaminen on mielekkäämpää/helpompaa, kuin tekstisisällön.

Lisäksi Google kertoo, että älypuhelimen käyttäjät kokevat kaksi kertaa todennäköisemmin henkilökohtaisen yhteyden merkkejä brändeihin tai yrityksiin verrattuna tv-katsojiin, jotka esittävät videosisältöä tai mainoksia laitteissaan.

Videon avulla kertominen on helppoa

Oletko perustamassa tai kehittämässä uutta palvelua? Luo video näyttääksesi, kuinka se toimii.
98% käyttäjistä kertoo katsoneensa esittelyvideon oppiakseen lisää tuotteesta tai palvelusta.

Tämän vuoksi 45% yrityksistä, jotka käyttävät videomarkkinointia kertoivat, että heillä on esittelyvideo kotisivujen aloitussivulla.

Näistä yrityksistä 83% puolestaan sanoi, että kotisivuilta löytyvä  esittelyvideo oli tehokas.

Animoitu video

Onko konseptisi perusajatus kovin vaikea avata tuntemattomalle? Luo animoitu video.
Animaation keinoin voit tuoda konseptisi ydinasiat todella helposti esille verrattuna esimerkiksi staattiseen tekstisisältöön tai livevideoon.

Animoidut videot ovat täydellinen yhdistelmä viihdettä, nostalgiaa ja yksinkertaisuutta. Ja ne toimivat.

Video sitouttaa laiskimmankin ostajan

Video on loistava työkalu oppimiseen, mutta se on myös erittäin helppo käyttää. Nykyään elämä on melko kiireistä. Ihmisillä ei ole siis aikaa lukea pitkiä tuotekuvauksia, tai kaivautua syvällisemmin palveluihin. Moderni asiakas haluaa nähdä tuotteen toiminnassa. Tämä on yksi tärkeimmistä voimista videomainonnassa.

Videomarkkinoinnin avulla voit saavuttaa laajan yleisö ja se toimii monilla tasoilla. Varmista kohdennuksesi potentiaalisen asiakkaan silmille korvien lisäksi. Kilpailuetusi saa näin kaksinkertaisen tehon!

*Vapaasti käännetty artikkelista:
https://www.dreamgrow.com/8-reasons-why-your-business-should-use-video-marketing/

Schneider Electric, Hovikruunu
Brother Christmas, Jimmyn ja Kristinan tarina

RStudio, tuoreimmat uutiset