Miten kauan sisältösi toimii sosiaalisessa mediassa ja internetissä?

Miten kauan sisältösi toimii sosiaalisessa mediassa ja internetissä?

Törmäsimme internetin syövereissä mielenkiintoiseen infograafiin, jonka pohjalta ajattelimme kirjoittaa muutamia rivejä sisällön toimivuudesta ja näkyvyydestä ari alustoilla.

Seuraavaan sisältöön saa suhtautua luonnollisesti varauksella ja kyseenalaistaen, mutta ympäripyöreät suuntaviivat ovat varmasti lähellä totuutta. Miten kauan siis käyttäjän tuottama sisältö sosiaalisessa mediassa ja internetissä saa huomiota ja toimii kohtuullisella tasolla?

Lukijalle myös huomioksi, kokonaisuutta kannattaa tarkastella eri kulmista. Onko kanavan käyttäjänä/julkaisijana esimerkiksi yritys tai yksityishenkilö/henkilöbrändi.

Noh, tästä saatte joka tapauksessa mutusteltavaa.

Sosiaalisen median kiinnostavia numeroita

Vanha kunnon blogipostaus kestää ajan hammasta kaksi vuotta, Pinterest-viesti on voimassa 4 kuukautta.

YouTube-videot tavoittavat käyttäjän huomion keskimäärin 20 + päivää, LinkedIn-viesti on puolestaan toimiva n. 24 tuntia.

Instagram-viesti näkyy syötteissä hyvin 21 tunnin ajan, Facebookissa huomiota on odotettavissa puolestaan 5 tuntia. Kaiken ymmärryksen pyyhkii viserrys, jonka näkyvyys Twitterissä on noin 18 minuuttia..!

Kuten huomaatte, ajan vaihteluissa on valtavat erot eri alustoilla. Oli luvuista mitä mieltä tahansa, tämä on samalla oiva havainnollistaminen julkaisutiheydestä, jota käyttäjän olisi hyvä noudattaa eri tyyppisiä sisältöjä varten. Samalla se asettaa raamit myös ajankäytölle, jonka käyttäjän pitäisi ottaa huomioon itse julkaisun suunnittelussa.

 

Blogipostaukset

Otetaan esimerkiksi perinteinen blogiviesti. Maaginen luku tässä yhteydessä oli toimivuuden suhteen kaksi vuotta. Lukuna tämä on tietysti äärimmäisen mukava fakta, koska edellä mainittu on uudelleenkäytettävää sisältöä.

Mikäli kuitenkin haluat tehdä siitä erityisen arvokasta ja kestävää, sinun täytyy laittaa aikaa ja vaivaa sen luomiseen. Perehtyä, punnita, tarkistaa ja muokata. Vuodattaa hieman hikeä ja kyyneleitä. Älä siis kerää sisältöäsi missään nimessä hätäisesti kokoon.

Muista myös luoda blogipostauksia säännöllisin väliajoin niin, että sinulla on parhaimmillaan varasto, josta tarvittaessa valita. 1-2 blogipostausta viikossa olisi ihanteellinen tapa pysyä tekemisen ja hakukäyttäytymisen aallonharjalla, tämä toki täydellisessä maailmassa. Vähempikin riittää, kunhan vain tuotat.

Youtube

YouTubessa sisällön optimointi hakuihin on tärkeää. Määrittelemällä videollesi oikeat sisällön kuvaukset, otsikot ja tunnisteet rakennat oikeaoppisen rakenteen hakualgoritmeja varten. Ne ovat tunnetusti avain menestykseen. Muista, että Youtube on maailman toiseksi suosituin hakukone.

Toinen iso asia on julkaisutiheys. Toisin sanoen julkaise kanavallasi sisältöä säännöllisesti. (mielellään vähintään yksi video viikossa)

Toiston avulla sitoutat tehokkaasti ihmisiä, jotka ovat katsoneet joitakin aikaisempia videoitasi. Eli he kuluttavat suuremmalla todennäköisyydellä sisältöjäsi säännöllisesti myös jatkossa.

Linkedin ja Instagram

Tilastojen mukaan LinkedIn ja Instagram antavat suurimman näkyvyyden ja toimivuuden sisältöön, jonka elinkaari on keskimäärin 21-24 tuntia. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että sinun tulisi tuottaa tavaraa päivittäin tilillesi.

Ihmiset suorittavat hakuja usein kerran vuorokaudessa näillä alustoilla. Hakutulosten kärkeen puolestaan kiilaavat viimeisten 24 tunnin aikana julkaistut postaukset, joten vuorokautta vanhemmat julkaisut eivät juurikaan näy LinkedIn- ja Instagram-käyttäjille. 

Monissa yhteyksissä mainitaankin, että sisällön tuottaminen 2-3 kertaa päivässä olisi ihanteellinen luku ollaksesi varma, että näyt säännöllisesti hauissa.

Facebook ja Twitter

Facebookilla ja Twitterillä on ylivoimaisesti lyhyin säilyvyys. Facebook-viestit kestävät 5 tuntia, kun taas Twitter-viestit ainoastaan 18 minuuttia. Näihin kanaviin lähetetään niin paljon sisältöä, että käyttäjän on todella taisteltava saadakseen näkyvyyttä. Tämä tarkoittaa postaamista 2-4 kertaa päivässä Facebookissa ja jopa 3-10 kertaa päivässä Twitterissä. Mitä enemmän kiinnostusta haluat, sitä enemmän sinun täytyy lähettää.

Tässä välissä on ehkä suotavaa ajatella, että esim. Twitterissä visertely on monella tapaa toimivampaa henkilöbrändinä, kuin vaikkapa yrityksenä. Käyttäjä voi luoda sisältöä yrityksen asioista, mutta se toimii paremmin henkilötilin alta.

Yhteenveto

Kuten jo aikaisemmin mainitsimme, kirjoituksemme sisältö on syytä miettiä eri kulmista, kuka siis julkaisee.

Joka tapauksessa kiinnittämällä huomiota siihen miten kauan sisältö toimii eri alustoilla opit ehkä ajattelemaan ja suunnittelemaan julkaisujasi paremmin. Kyseiset numerot ovat edelleenkin suuntaa antavia, mutta tarjotulla datalla ja tilastoilla saat kuitenkin uuden mallin mahdolliseen viestintääsi.

Ei siis välttämättä ole kovin hedelmällistä hioa ja miettiä kahden tunnin ajan sisältöä twitteriin, joka on pahimmassa tapauksessa ohitettu 18 minuutissa.

Vastaavasti 20 minuutin "sutaisu" blogikirjoitukseen, joka kestää kaksi vuotta, ei välttämättä ole hyvä suunnitelma. Kiinnitä siis huomiota siihen, missä ja miten sinun pitäisi viettää aikaa markkinointisi optimoimiseksi.

Viimeisenä ajatuksena edellä olevaan dataähkyyn toteamme vielä yksinkertaisen totuuden.

"Hyvä sisältö toimii aina."
Henkilökohtainen budjetti, Vaasan kaupunki
Pohjanmaan Mainostuotanto