Vertikaalivideo on tehokas

vertikaalivideo

Sitä ei valitettavasti voi kieltää, ihmiset käyttävät kännykkää ja tablettia joka paikassa. Kotona. Television ääressä. Matkustettaessa. Töissä. Lounastauoilla. Vessassa.

Nämä ovat todennäköisesti niitä muutamia hetkiä, jolloin ihmisellä on aikaa käyttää sosiaalisia verkostoja, eikä tärkeitä minuutteja uhrata suuren pöytäkoneen tai läppärin ääressä.

Laajat tutkimukset osoittavat, että ihmiset käyttävät sosiaalista mediaa eniten mobiilina. Tähän liittyen on luonnollista, että käyttö suoritetaan kännykkää pystysuunnassa pidellen. (vertikaalisesti)

Se, että puhelimen näyttö on pystysuora, määrittää hyvin pitkälle käyttäjän kokemukset verkossa. Videot eivät ole luonnollisestikaan poikkeus!

Hämmentävä tilasto ja fakta

Erittäin hämmentävien tilastojen mukaan 94 prosenttia käyttäjistä pitävät puhelintaan pystysuorassa katsoessaan videota. Oudointa tietysti on, että käytös ei muutu, vaikka videot olisikin tarkoitettu katsomiseen vaakasuorassa tilassa. Miksi vastustaa siis virtausta?

Sosiaaliset mediat ovat mobiiliystävällisiä

Mitä enemmän ihmiset käyttävät mobiilia, sitä enemmän sosiaaliset verkostot miettivät kyseistä suuntausta suunnittelupöydällä.

Logiikka on tietysti selkeästi olemassa, suunnittelussa yritetään miellyttää mahdollisimman paljon loppukäyttäjää. Näin ollen, miten ihmiset yleensä pitävät puhelinta kädessään? Kyllä, pystysuunnassa!

Pidellessä puhelinta pystyasennossa kirjoittaminen ja valikkojen käyttäminen sujuu helposti ja erilaisien kännykän ominaisuuksien käyttö on nopeampaa ja luonnollisempaa.

Ja sosiaaliset verkostot tietävät sen.

Pystysuora tarkoittaa parempia tuloksia

Kyllä, teksti on oikeassa.

Vertikaalivideot eivät ole hyödyllisiä vain käyttäjille ja sosiaalisille verkostoille, vaan ne voivat myös tehdä ihmeitä yritykselle.

Itse asiassa mainostajat, jotka alkoivat käyttää vertikaalisia videoita tuotteidensa mainostamiseen, sanoivat saavuttaneensa paljon parempia tuloksia kuin ne, jotka eivät olleet. Tämä huomattiin varsinkin silloin, kun kyse on näkymisestä ja sitoutumisesta.

Markkinointiasiantuntijat selittävät, mikä on vertikaalisen videon onnistumisen takana: se saa katselijaltaan enemmän huomiota, mikä on juuri sitä, mitä käyttäjä tietysti videoltaan haluaa.

Keskity siihen, mikä on tärkeää

Julkaistessamme jotain haluamme julkaisullemme mielellään muiden käyttäjien täyden huomion. Tiedämme myös, että meillä on ehkä 10-15 sekunti aikaa, jotta potentiaalinen ostaja havaitsee tuotteemme.

Yrittäessäsi katsella vaakasuoraa videokuvaa pitämällä puhelinta pystyssä se on melko haastavaa. Kokonaisuudessa on liian paljon häiriötä, jos olemme oikein rehellisiä itsellemme.

Vertikaaliset videot antavat ihmisille mahdollisuuden keskittyä siihen, mikä todella merkitsee: brändisi tai tuotteesi. Videon pyöriessä näytöllä kokonaisena ei ole muuta sisältöä, joka kiinnittää huomion pois. Ei kommenttiosaa, joka houkuttelee uteliaisuuttaan, vain pelkkä video koko näytöllä.

Tilastot myös osoittavat, että katsojat katsovat vain noin 14% vaakasuorista videoista. Vertikaaliset videomainokset puolestaan suoritetaan 90% osalta loppuun saakka. Melko suuri ero, eikö totta?

Ihminen on laiska otus

Kaikkeen tähän edellä mainittuun löpinään liittyy yksi merkittävä fakta, ihminen on valitettavan laiska.

Vaikka esim. sosiaalisen median käyttö ei vaadi meiltä järkälemäisiä fyysisiä pinnistyksiä, haluamme tehdä sen silti mahdollisimman pienellä vaivalla. Olemme tottuneet selaamaan Facebook -ja Instagramvirtaamme (esimerkiksi) pyyhkimällä sitä alaspäin ja tämä moodi on jäänyt vahvasti päälle kaikessa käyttäytymisessä puhelimella.

Sähköpostien lukeminen, valokuvien etsiminen ja monet muut päivittäiset askareet luurin ääressä ovat ehdollistaneet käytöksemme vahvasti vertikaalimoodiin. Toisin sanoen turvallisesta pystyselaamisesta on lähes kaikilla mahdoton savotta vaihtaa vaakasuoraan tilaan. Uskomatonta, mutta totta.

Loppuhölinä

Eli, jos videomainoksesi on horisontaalinen, saatat menettää tilaisuuden saada viestisi isosti perille näin pienestä syystä. Mikäli saisit päättää, kummassako muodossa videon tuottaisit näiden faktojen jälkeen?

Tämän artikkelin lukemisen jälkeen voit ainakin miettiä seuraavia asioita: Mitä mieltä olet vertikaalisista videoista? Aiotko käyttää niitä mahdollisesti sosiaalisessa mediassa?

Ja ei, elokuvia ei varmasti jatkossakaan tuoteta vertikaalisena ja se ei taivu luonnollisestikaan kaikkeen tuotantoon. Vertikaalivideo nopeissa somepäivityksissä ja sopivissa tilanteissa saattaa olla kuitenkin järkevää.

Podcastien ihmeellinen maailma
Mikä on Instagram TV?

RStudio, tuoreimmat uutiset