+35840 7332000 | Sähköposti:
Olemme vannoutuneita tilastojen tutkijoita, joten rikastutamme jälleen kerran lukijoidemme elämää muutamilla mielenkiintoisilla faktoilla. Tällä kertaa syvennymme hieman yhteisöpalvelu LinkedIniin, tuohon työelämän Facebookiin.
LinkedInillä, eli tuttavallisemmin "Linkkarilla" on korvanappiimme saatettujen tietojen valossa globaalisti mitattuna yli 500 miljoonaa käyttäjää.
Tästä edellämainitusta massasta peräti 250 miljoonaa ovat aktiivisia, kuukausittain palveluun kirjautuvia ihmisiä.
Näistä 250 miljoonasta käyttäjästä peräti 90% kertovat käyttävänsä videota tuotteiden ja palveluiden valinnassa palvelun sisällä. Käytännössä siis 9/10 tekevät mahdollisen ostopäätöksensä videon avulla Linkkarissa.
Mikäli luot tai lataat videosisältöä LinkedIniin, saat kiinnitettyä helposti suuren yleisön huomion. LinkedIn nimittäin väitti jo vuonna 2017, että natiivivideoita jaettiin 20 kertaa enemmän, kuin mitään muuta sisältöä.
Vastaavasti, Youtubeen ladattu video ja sen esittäminen LinkedInissä upotettuna linkkinä nostivat
julkaisun kiinnostusta ja jakoprosenttia n. 75%
Vaikka edellinen lukema on erittäin hyvää dataa, ei ole kuitenkaan salaisuus, että palvelut haluavat käyttäjiensä lataavan aikajanoilleen raakatiedostoja/natiivivideoita. Toisin sanoen LinkedIniin ladattu natiivivideoleike toimii aina paremmin ja huomattavasti tehokkaammin, kuin linkitys muualta.
Parhaiten huomiota kuitenkin saa siis julkaisu, joka on videomuotoinen.
LinkedInin natiivivideoalusta käynnistyi toden teolla vasta niinkin myöhään, kuin vuonna 2017. Tällöin Linkkari siis mahdollisti palveluunsa natiivivideoiden latauksen. Linkitys palveluun muista alustoista onnistui toki aiemminkin.
Järkevin läpileikkaus ajallisesti ja tilastollisesti mitattuna on aina yksi kalenterivuosi, joten kattavimmat datakäppyrät peilaavat yhden vuoden ajanjaksoa vuosilta 2017-2018.
Eli: Yhden vuoden aikana LinkedIn-videopostit tuottivat yli 300 miljoonaa näyttökertaa alustalla. Videosisältö myös ansaitsi keskimäärin kolme kertaa paremman sitoutumisasteen tekstisisältöön verrattuna. Lisäksi LinkedInin beta-ohjelman varhaiset havainnot osoittivat, että LinkedInin natiivivideot ovat viisi kertaa todennäköisempiä keskustelunaloittajia palvelun sisällä jäsenien kesken.
Vaikuttavien tilastojen saralla suoritettiin myös johtopäätös, että videomarkkinointi lisää julkaisijalleen tuloja alustan avulla vahvasti. Esimerkiksi videomarkkinointia käyttävät tuotemerkit kasvattivat tulojaan 49 prosenttia nopeammin kuin yritykset, jotka eivät näin tehneet.
Kuten edellisessä kappaleessa jo totesimme, aloitti LinkedIn videoalustansa käytön varsin myöhään. Tähän liittyen rakenteessa on varmasti ollut hieman alkukankeutta ja optimaalinen algoritmi hakenut muotoaan. Siitä huolimatta video on ottanut varsin suuren markkinaraon alustan kaikessa liikenteessä ja jatkossa se tulee vain kasvamaan.
Ei ole vaikea ennustaa, että LinkedInin käyttäjiä suurella todennäköisyydellä kannustetaan jatkossa tuottamaan videosisältöä yhä enemmän ja se on varmasti myös sisältöä, joka saa suurimman näkyvyyden. Ja miksi näin ei olisi, koska videosisällön on huomattu toimivan.
Linkkarin yksi vahvuuksista on myös esim. videoista puhuttaessa sen tarjoama monipuolinen analytiikka. Toisin sanoen pystyt kattavasti seuraamaan miltä maantieteelliseltä alueelta videotasi on katseltu, missä positiossa katselijasi työrintamalla on, tai millä alalla.
Pähkinänkuoressa voimmekin todeta, että toisin kuin muut sosiaaliset mediat, LinkedIn sisältää laajaa tietoa käyttäjien työelämästä.
Käytännössä LinkedIn-tilisi demografiset tiedot ovat informaation kultakaivos LinkedIn-sisällön ja mainosten kohdistamiseen.
Tämä voidaan sitten käyttää sisällön kehittämiseen paitsi LinkedInissä myös muilla alustoilla.
Yleishyvinä vinkkeinä Linkkariin: Mikäli julkaisuasi kommentoidaan, pidä huoli siitä, että reagoit siihen!
LinkedInin algoritmit nostavat parhaiten esille juuri ne julkaisut, joissa on aktiivista kanssakäymistä eri käyttäjien välillä. Vastaa mielellään myös nopeasti, tällöin käyttäjät todennäköisesti kommentoivat enemmän ja kiinnostus julkaisuasi kohtaan kasvaa.
Voit myös itse videossa, tai sen saatetekstissä pyytää käyttäjiä jättämään kommentin videoon tai sen aiheeseen liittyen. Näin videosi saattaa muodostua viraaliksi paljon herkemmin.
Kuten totuttua, viimeisenä ajatuksena edellä olevaan dataähkyyn toteamme vielä yksinkertaisen totuuden.
"Hyvä sisältö toimii aina."
Blogi Soundcloudissa: https://soundcloud.com/lowline-creative/markkinointi-yrityksille-video-ja-linkedin