Yritysten kuvapankkikuvat

Yritysten kuvapankkikuvat

Heinäkuun alkupuolella käväisimme varsin monipuolisella ja mielekkäällä kuvausmatkalla, kun tuotimme Lepplaxissa majapaikkaansa pitävälle Sundströmin perheyritykselle laajan media-arkiston.

Media-arkistolla tarkoitamme tässä yhteydessä yritykselle toimitettua monipuolista kuvapankkia, josta löytyy kolmepäiväisen kuvaamisemme jäljiltä n. 500 kuvaa maasta ja ilmasta, sekä valtava määrä videomateriaalia samoista perspektiiveistä.

Kuvamateriaalin käyttökohteet

Kuvamateriaalia voidaan käyttää tulevaisuudessa luonnollisesti kaikessa yrityksen viestinnässä laaja-alaisesti, eli vaikkapa kotisivuilla, esitteissä, markkinointimateriaalissa jne.

Videomateriaalista puolestaan on helppo rakentaa videoviestintää Sundströmin eri kanaviin, tai vaikkapa koostaa isomman yritysvideon runko.

Sundström yrityksenä

Tilaajamme oli siis vanha perheyhtiö Sundström Ab Oy, jolla on viime vuosina ollut hyvä kasvu. Yritys työllistää nykyään noin 120 ihmistä, ja liikevaihto on yli 60 miljoonaa euroa.

Yrityksen toiminta-aloja ovat maanrakennus, ratatyöt, asfaltointi, kuljetus, salaojitus ja murskaus. Kasvua ovat edesauttaneet myös omat murskauslaitokset sekä betoni- ja asfalttiasema, jotka yhdessä laajan ja moderin kaluston kanssa ovat mahdollistaneet urakoiden kustannustehokkaan läpiviennin.

Edellä mainittuun liittyen kaikesta tekemisestä näki vahvasti, että kyseessä on iso ja hyvin organisoitu yritys.

Kuvauskokonaisuutemme oli äärimmäisen hyvin aikataulutettu (kuvauskohteita oli 3 päivän aikana lukuisia) ja saimme kuvata yrityksen työmaita aina Vaasasta Ouluun. Toisin sanoen siirtymisiä oli paljon yhdessä kilometrien kanssa.

3 päivän aikana kanssamme eri kohteissa projektipäällikön roolissa toiminut Sundströmin Henna Kokko-Slotte olikin tärkeänä linkkinä onnistunutta lopputulosta ajatellen.

Morgan Digital

Itse työksianto kuvausmatkallemme tuli Vaasalaiselta Morgan Digitalilta, eli tuotimme kuvauspalvelut heidän asiakkaalleen, joka Sundström siis on.

Morganin osalta vastaanotimme vahvan ohjeistuksen tien päälle ja dokumentaation kuvaustyylistä ja tavoiteltavasta lopputuloksesta. Näillä työkaluilla saimmekin keskittyä hyvin pitkälti juuri siihen olennaiseen, eli kuvaamiseen ja lupauksemme lunastamiseen.

Kuvapankkipalvelut

Miksi sitten tuotamme tästä blogikirjoituksen liittyy hyvin pitkälle siihen kulmaan, että toivoisimme vastaavia kuvauskokonaisuuksia paljon myös tulevaisuudelle.

Yrityksien viestinnässä oma ja persoonallinen kuvamateriaali on ehdottomasti avainasemassa ja kultaisessa keskiössä brändin rakennuksessa ja vahvistamisessa.
Mitä yritämme tässä siis sanoa on se, että yritykset - olkaa viisaita!

Olkaa kuten Sundström Ab Oy ja Morgan Digital. Ymmärtäkää visuaalisen viestinnän voima!

Ajatusmalli on toki ottanut paljolti tuulta jo edellä toivotun suuntaan, mutta varmasti liikaa nähdään vieläkin yritysten osalta ratkaisuja, joissa kuvamateriaali hankitaan pitkälti maksullisista kuvapankeista tai mikä pahinta, Googlen kuvahausta. (..Googlesta nappaamisen mallihan ei ole edes sallittua)

Liputamme toki ajatukselle, että viestinnässä nähdään ylipäätään kuvien arvo, mutta panostakaa ehdottomasti aitouteen. Se on takuuvarmasti kaikista kustannustehokkainta. Eurojen ja mielikuvien osalta.

----

Muutamia kuvia matkan varrelta Sundströmin kanssa alla:

 

Kotileipomo Hämäläinen
Schoolday.fi uudisti sivustonsa